Op basis van uw innovatieprojecten, vinden onze adviseurs de passende subsidiemogelijkheden.

Bent u op zoek naar financiële mogelijkheden om een innovatief concept te realiseren? Dan zijn er verschillende subsidieprogramma’s die u kunnen helpen uw financieel risico gedeeltelijk weg te nemen. Zo is er bijvoorbeeld de MIT subsidie voor de negen Topsectoren. Topsectoren zijn benoemd als economisch kansrijk. De overheid stimuleert daarom innovaties bij bedrijven die hierbinnen werkzaam zijn. Zowel de regionale, landelijke als Europese overheid stimuleren investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en technieken. Ook voor het doen van haalbaarheidsstudies zijn subsidies beschikbaar.

Product met eigen mensen ontwikkelen

Om een product of proces in uw eigen bedrijf te verbeteren, wordt ongemerkt veel geïnvesteerd. Denk bijvoorbeeld aan eigen uren, machines en materialen die zijn nodig zijn om een product te ontwikkelen en te testen. Met de WBSO kan iedere ondernemer de financiële lasten van technische innovaties verminderen.

U bespaart onder andere op loonkosten omdat er subsidie beschikbaar is voor uw medewerkers die zich met speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bezighouden. Ook voor andere S&O uitgaven biedt de WBSO mogelijk fiscaal voordeel. De overheid kan uw project ook ondersteunen met een garantiestelling voor de financiering van uw innovatie.

— Bekijk alle subsidies
Subsidie aanvragen?
Bekijk alle projecten

Gerelateerd nieuws

18 oktober 2017
Regeerakkoord 2017: de plannen voor de gebouwde omgeving
04 juli 2017
Percentages EIA verlaagd
22 september 2016
Extra budget voor research en development