Subsidie voor duurzame energie verandert per 1 juli

Per 1 juli 2017 verandert de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Het budget wordt verhoogd van €70 naar €90 miljoen. Daarnaast vinden er enkele wijzigingen plaats in de voorwaarden en subsidiebedragen.

 

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) stimuleert de overheid dat panden meer door duurzame warmte verwarmd worden. Hiermee hoopt men het energieverbruik en daarbij de CO2-uitstoot terug te dringen. Voor de regeling komen onder andere warmtepompen, zonneboilers en biomassaketels in aanmerking.

 

Op 1 juli 2017 wordt het budget verhoogd van €70 naar €90 miljoen. Daarnaast veranderen de subsidiebedragen voor lucht-water-warmtepompen. Bij een thermisch vermogen tot en met 1kW bedraagt de subsidie €1.100,-. Bij elke kW hoger ontvangt u €100,- extra. Voor andere warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels veranderen de subsidiebedragen niet.

 

Tenslotte is er nog een wijziging in de doelgroep. Vanaf 1 juli komen ook gemeenten, provincies en openbare lichamen die als marktpartij optreden in aanmerking voor de subsidie.

 

Tot nu toe is er circa € 30 miljoen subsidie aangevraagd, verdeeld over ruim 9300 aanvragen. Door de budgetaanpassing is er dus nog € 60 miljoen beschikbaar. Bent u van plan te investeren in duurzame warmte? Neem dan contact met ons op en laat onze specialisten uw aanvraag verzorgen.

 

Lees hier meer over de ISDE > 

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

18 oktober 2017
Ruim 75 aanvragen voor subsidie voor zonnepanelen
18 oktober 2017
Regeerakkoord 2017: de plannen voor de gebouwde omgeving
12 september 2017
SDE+-subsidie voor zonnepanelen stijgt naar ongekende hoogte