Vacatures

De fiscale subsidie wordt verstrekt aan bedrijven voor investeringen in duurzame gebouwen en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Hierbij kunt u denken aan de volgende investeringen:

  • duurzaam vastgoed gecertificeerd middels een BREEAM- of GPR-certificaat
  • duurzaam vastgoed conform de regeling groenprojecten (EPC 30% lager dan bouwbesluit)
  • laadpunt voor elektrische voer- en vaartuigen
  • grijswatersysteem
  • groen dak
  • duurzaam geproduceerd hout
  • duurzaam geproduceerde producten (bouwmaterialen, interieur en meubilair)

Wijzigingen ten opzichte van 2017

  • De subsidiabele investering voor een gebouw volgens de regeling groenprojecten is beperkt tot het groenvermogen wat wordt toegekend aan het gebouw. Dit wordt bepaald op basis van de duurzaamheidsambitie en de omvang in vierkante meters BVO.
  • De investeringsaftrek en de voorwaarden voor gebouwen met een BREEAM- of een GPR-certificaat zijn gelijk gebleven.

 

Wat levert het op?

Afhankelijk van de verwachte milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag worden verminderd van de fiscale winst. Dit resulteert in een netto belastingvoordeel van respectievelijk maximaal 3, 6 of 9% van de investeringskosten. Voor een duurzaam gebouw is de investeringsaftrek maximaal 27%.

Waarom Van Draeckeburgh?

Uw keuze voor Van Draeckeburgh kan zich snel terugverdienen omdat wij aantoonbaar veel ervaring hebben met de stimuleringsregelingen voor duurzame gebouwen. Wij kennen alle voorwaarden en zijn in staat om uw aanvraag zonder veel inspanning van uw kant succesvol in te dienen en af te wikkelen. Onze adviseurs werken nauw samen met subsidieverstrekkers, bouwpartijen, certificeringsinstellingen en banken. Dit netwerk is noodzakelijk om op de juiste manier uw aanvragen in te dienen en maximaal te profiteren. Daarnaast zorgen we dat iedereen in het bouwteam op alle onderdelen aan de voorwaarden van de subsidietoekenning voldoet.

Opdrachtgevers helpen om de optimale oplossing voor hun vastgoed te vinden, zowel technisch als financieel. Dit vraagt om kennis, ervaring, een praktische instelling en overtuigingskracht. Een prachtige uitdaging.

Contactpersoon Vdsf
Mitchell Gmelich
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

04 december 2018
Hembrugterrein: 30 hectare herontwikkeling
18 oktober 2018
Nieuwe subsidieregelingen voor sportaccommodaties
01 oktober 2018
Bungehuis wordt Soho House