Subsidiescan

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

Voor de zakelijke markt kunt u met de ISDE subsidieregeling een tegemoetkoming ontvangen voor de aanschaf van duurzame installaties.

Hoe werkt de ISDE?

Er is subsidie beschikbaar gesteld voor het gebruik van duurzame alternatieven voor gas en elektriciteit in bestaande utiliteitsgebouwen en woningen. De subsidie is gericht op vier categorieën, waarbij aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Uw voorgenomen investeringen kunnen we vooraf goed toetsen op de voorwaarden uit de regeling. De meest voorkomende techniek is de warmtepomp voor duurzame verwarming en koeling. Afhankelijk van het type warmtepomp, het energielabel en de capaciteit bedraagt de subsidie tussen € 500,- en € 13.200,- per apparaat. Een bedrag waardoor de investering in een gebouw snel wordt terugverdiend.

De ISDE is onderverdeeld in vier categorieën voor zakelijke gebruikers:

  • Warmtepompen (alleen bij bestaande bouw)
  • Zonneboilers (alleen bij bestaande bouw)
  • Windturbines (kleinverbruikersaansluiting)

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

De beschikbare subsidie voor 2024 €600 miljoen. De subsidie moet worden aangevraagd vóórdat de koopverplichting of aanneemovereenkomst is aangegaan. De installatie moet binnen 12 maanden na beschikking van de subsidie in gebruik zijn genomen.

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus het is verstandig om niet te lang te wachten.

Wilt u meer informatie? Stel hieronder uw vraag

SUBSIDIE ISDE
Subsidie stimulering gebruik van duurzame alternatieven voor gas en elektriciteit in bestaande utiliteitsgebouwen en woningen.

SUBSIDIEHOOGTE
Variërend per maatregel.

INDIENTERMIJN
Tot 2030.


    VAN DRAECKEBURGH: UW SPECIALIST IN SUBSIDIES

    Heeft u vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar!