Subsidiescan

De samenwerking met Van Draeckeburgh levert Bouwinvest aanzienlijk meer subsidie op dan verwacht, zoals instandhoudingssubsidie en SDE+. Bovendien scheelt het tijd. Veel tijd.

Extra geld voor verduurzaming en voor het onderhoud van monumenten

Subsidie onderhoud icoon-monumenten

Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed en eigenaar van drie monumentale panden: het WTC in Rotterdam, het Olympisch Stadion en de Citroën garages in Amsterdam. Door eerdere goede ervaringen met Van Draeckeburgh, heeft Bouwinvest Van Draeckeburgh gevraagd de subsidiemogelijkheden voor de monumentale panden te onderzoeken.

Rob van der Sluijs, Bouwinvest: “Eerlijk gezegd twijfelden we vooraf nogal of we subsidies voor deze panden konden krijgen. In de budgettering hadden we daarom geen rekening met subsidies gehouden. We vinden het dan ook mooi dat met de hulp van Van Draeckeburgh de instandhoudingsubsidie is toegekend. Dit biedt immers extra geld voor het onderhoud van de monumenten. Van Draeckeburgh is een fijne club, waarmee we goed contact hebben.“

Verduurzamen met zonnepanelen en subsidie

Samen met ontwikkelaars, bouwers, gemeenten en huurders werkt Bouwinvest continu aan het verduurzamen van hun beleggingen. Recentelijk zijn aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht op aangrenzende daken van drie kantoorpanden zonnepanelen geïnstalleerd. Omdat de overheid de opwekking van duurzame energie stimuleert, heeft Van Draeckeburgh voor Bouwinvest de SDE+ subsidie aangevraagd.

Rob van der Sluijs, Bouwinvest: “Duurzaamheid is de rode draad in alles wat Bouwinvest doet. Het creëren van een duurzame hub in Utrecht past daarom goed binnen onze visie. We hebben zelf al eerder een SDE+ subsidie aangevraagd en gekregen. Echter aan alle eisen van de subsidieverstrekker voldoen, kost veel tijd. Tijd die we beter kunnen besteden aan het beheer en verduurzamen van ons vastgoed. Van Draeckeburgh neemt ons al het subsidiewerk uit handen. Zowel voor de aanvraag van nog 2 SDE+ subsidies als voor alle communicatie m.b.t. de subsidievertrekker voor de subsidie die we al hadden.”

“Voldoen aan alle eisen van de subsidieverstrekker kost veel tijd. Tijd die we beter kunnen besteden aan het beheer en verduurzamen van ons vastgoed.”

Opdrachtgever: Rob van der Sluijs - Bouwinvest
Contactpersoon Vdsf
Mitchell
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep