Subsidiescan

BASTION ZUID WORDT KLAARGESTOOMD VOOR DE TOEKOMST

Het kantorencomplex Bastion Zuid, vroeger bekend als hét kantoor van Rijkswaterstaat, ondergaat een grote transformatie in opdracht van Bastion Zuid B.V. Aan de ene kant geeft het gebouw uitzicht over het natuurgebied het Bossche Broek, en aan de andere zijde legt het contact met de bruisende Bossche binnenstad. Het complex wordt nu klaargestoomd voor de toekomst. De transformatie draagt bij aan de visie van de gemeente ‘s-Hertogenbosch op het verbeteren van de kwaliteit van dit deel van de binnenstad.

 

Het gebouw wordt ongeveer 15.000 m2 groot en bestaat uit verschillende bouwdelen. Een deel van het oppervlak heeft al huurders, maar er zal nog circa 1.900 m2 over zijn voor nieuwe gebruikers.

 

DUURZAAMHEID

De duurzaamheid van het gebouw wordt fors verbeterd. Het energielabel maakt een sprong naar maar liefst label A++. Daarnaast is het de ambitie om het BREAAM-Excellent certificaat te behalen. Door de high-end afwerking, duurzame installaties, groene daken en een A-normering ventilatieconcept wordt dit kantorencomplex, meer dan ooit, een icoon aan de rand van de Bossche binnenstad.

 

 

 

VAN DRAECKEBURGH

Voor dit mooie en duurzame project mochten wij verschillende subsidies aanvragen. Zowel de EIA, de MIA en de Regeling Groenprojecten dragen bij aan het verduurzamen van dit gebouw.

 

Projectmanager Pim van Van Draeckeburgh zegt,

Door het duurzame karakter van de renovatie heeft Bastion Zuid aanspraak kunnen maken op meerdere nationale stimuleringsprogramma’s. Hierdoor hebben wij het subsidievoordeel kunnen maximaliseren! Ik ben uiteraard zeer tevreden dat wij deze lastige subsidiepuzzel gezamenlijk hebben kunnen leggen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Doe alvast de subsidiescan of neem contact met ons op via de contactpagina.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep