Subsidiescan

Circulaire MIA-subsidie toegekend aan ASR Dutch Science Park Fund

Met het Rijksbrede programma “Nederland Circulair in 2050” heeft het kabinet al in september 2016 de inzet van de Rijksoverheid gepresenteerd: een volledig circulaire economie in het jaar 2050.

Om dit thema in de bouw meer aandacht te geven, is in de Milieu Investeringsaftrek (MIA) van 2020 een code opgenomen voor circulaire gebouwen. Van Draeckeburgh heeft het subsidietraject mogen begeleiden voor ASR – en met succes. Onze eerste subsidietoekenning voor een circulair gebouw, toegekend aan onze opdrachtgever ASR Dutch Science Park Fund voor dit indrukwekkende pand dat herkenbaar is aan zijn duurzame groene gevel van klimplanten en glas.

Het nieuwe hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound is gerealiseerd op het zuidelijke gedeelte van de TU Delft Campus. Oldelft Ultrasound is een bedrijf dat miniatuurapparatuur voor de medische echodiagnostiek ontwikkelt en vervaardigt. Het gebouw is opgeleverd in maart 2021 en huisvest een kantoor, productieruimtes en R&D faciliteiten.

Tijdens de ontwerpfase is door ontwikkelaar en architectenbureau cepezed uit Delft veel aandacht besteed aan circulariteit. Zo is de staalconstructie demontabel vanwege zijn ‘droge’ montage en zijn er demontabele kanaalplaatvloeren gebruikt. Tevens is het gebouw voorbereid op een mogelijke uitbreiding in de toekomst, hetgeen bijdraagt aan de duurzaamheid op langere termijn. Ook is het gebouw flexibel indeelbaar waardoor het toekomstbestendig is voor eventueel multi-tenant verhuur.

Door de circulaire subsidietoekenning binnen de MIA-regeling is een financieel voordeel op de vennootschapsbelasting behaald.

Foto’s – Joni Israeli

Contactpersoon Vdsf
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep