Subsidiescan

Een vernieuwend prestigieus boutique kantoor midden op de Zuidas

Uitreiking Subsidie tijdens Start Bouw Prinses Irenestraat 59

Nuveen Real Estate is van start gegaan met de renovatie van Prinses Irenestraat 59 (PI59) op de Amsterdamse Zuidas. Het object is in 2020 aangekocht en de oplevering van het kantoorgebouw staat gepland voor het voorjaar van 2024. G&S Vastgoed is de partner in de ontwikkeling en heeft samen met V8 Architects gewerkt aan het ontwerp voor een gebouw van topklasse.

Het gebouw heeft een BREEAM-NL ontwerp certificaat niveau excellent ontvangen. Daarmee heeft het project ook recht op een forse Milieu Investeringsaftrek, waarbij er daarnaast ook voor een aantal energiezuinige investeringen een Energie Investeringsaftrek is toegekend. Het gebouw, stammend uit de jaren zeventig was destijds een van de eerste gebouwen op de Amsterdamse Zuidas. Daarom is het nu een goed moment voor transformatie naar een elegant, eigentijds en duurzaam kantoorgebouw.

Het lijkt een beetje gek dat er voor de start al een subsidie is toegekend. Maar de snelle toekenning van de subsidie, benadrukt hoe gedreven dit projectteam duurzaamheid in het ontwerp heeft opgenomen.  Bij de start van de bouw heeft onze directeur Mitchell Gmelich de subsidietoekenning van de RVO persoonlijk uitgereikt aan Luk Jongsma en Sebastian Zwart.

Wij zijn trots dat we de opdrachtgever Nuveen samen met de ontwikkelaar G&S Vastgoed mogen begeleiden in de subsidieaanvragen. We werken ook fijn samen met de aannemer, installateur Homij en BREEAM expert C2N.

 

 

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep