Subsidiescan

De plek die 7 kilometer aan boeken gaat huisvesten

DE NIEUWE UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK VAN DE UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

De monumentale panden, voorheen bekend als De Tweede Chirurgische Kliniek en het daarbij behorende Zusterhuis, worden volledig gerestaureerd en gerenoveerd om te dienen als de nieuwe Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Ook wordt er een deel nieuwbouw aan toegevoegd. Het nieuwe gebouw is ontworpen om voor iedereen een openbare plek te creëren waar kennis vrij toegankelijk is. De bibliotheek zal zeven dagen per week 16 uur per dag geopend zijn voor het publiek en zal 7 kilometer aan boeken gaan huisvesten.

Van Draeckeburgh vroeg namens de Universiteit van Amsterdam een restauratiesubsidie aan bij de provincie Noord-Holland en heeft deze toegekend gekregen. Naast de restauratiesubsidie werd ook de SDE++ subsidie aangevraagd voor dit project. Ook deze is toegekend.

Subsidieconsultant Marloes vertelt: “Zelden zie je zo’n enorme drive bij betrokkenen van een project als dat van de Universiteitsbibliotheek. De ‘UB’ zal een zeer belangrijke en verbindende rol vervullen onder studenten én het publiek in Amsterdam. Het is echt een project waar je je extra voor wil inzetten, ook als subsidie consultant.”

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

08 juli 2024
Nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM)
01 juli 2024
Duurzaam en Saamhorig: Het Project STEK in Rosmalen
27 juni 2024
Financieringsstelsel Monumentenzorg onder de loep