Subsidiescan

€ 100 miljoen subsidie voor duurzame warmte in 2018

Afgelopen week heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, besloten om het budget voor de ISDE-regeling wederom te verhogen.

 

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en de CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

 

 

Met de regeling worden zowel particulieren als zakelijke gebruikers financieel ondersteund bij het opwekken van duurzame energie met zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

 

In juli 2017 werd het budget reeds verhoogd van €70 naar €90 miljoen. Afgelopen week maakte de Minister van Economische Zaken en Klimaat bekend dat het budget voor 2018 verhoogd wordt naar €100 miljoen. Daarnaast wordt de regeling ook verbreed. Vanaf 1 januari 2018 kunnen ook gemeenten en provincies gebruik maken van de regeling.

 

Bent u van plan te investeren in de opwekking van duurzame warmte? Neem dan contact met ons op en laat onze specialisten uw aanvraag verzorgen.

 

Terug naar overzicht
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht