Subsidiescan

Even voorstellen: Devin van Elst

Wij verwelkomen weer een aantal nieuwe collega’s en die stellen we maar al te graag aan je voor. Devin bijt het spits af.

 

Studie route

Devin draagt de titel ‘historicus’. Die heeft hij niet zomaar ontvangen. Hij begon op de mavo, deed vervolgens een mbo-4 opleiding tot assistent accountant en leerde verder met fiscaal recht op het hbo. Maar, eigenlijk vond hij dit toch niet leuk. Hij wilde voor iets gaan waar hij echt plezier in had, leren over het verleden. Dit kon alleen op de universiteit, en daarom begon hij een opleiding tot docent geschiedenis. Na het halen van zijn propedeuse kon hij aan de slag met de studie Geschiedenis op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Om het af te maken heeft hij ook nog de master Geschiedenis & Actualiteit gedaan en deze afgelopen juni behaald.

 

Geschiedenis

Het leuke aan geschiedenis? Je kunt alles in het heden verklaren met kennis over het verleden. Geschiedenis is iets heel moois! Zijn favoriete periode? De 19e eeuw met zijn diversiteit aan bouwstijlen, de muziek en de kleding. De eerste eeuw dat je écht verandering zag en de basis werd gelegd voor de moderne tijd. Met zijn kennis van het verleden kan Devin uitzoomen en het grote geheel met elkaar in verbinding brengen. Ook weet hij veel over erfgoed. En laat dat nou goed van pas komen in het Monumententeam.

 

Werken bij Van Draeckeburgh

Naast zijn studie had Devin een ‘uit de hand gelopen bijbaan’ op de administratie van de METC-Oost Nederland in het Radboudumc in Nijmegen. Dit heeft hij uiteindelijk 4,5 jaar gedaan. Ook liep hij stage in het Nationaal Archief in Den Haag waar hij de correspondentie van raadpensionaris Johan de Witt onderzocht. Na zijn studie was hij klaar om te werken en ging meteen solliciteren. Onze functie in het monumententeam sprak hem gelijk aan.

 

Vanuit zijn achtergrond als historicus vind hij het leuk om met cultureel erfgoed bezig te zijn en in combinatie met zijn ervaring in administratief- en financieel werk, was het een mooie match. Zijn eerste weken zijn goed bevallen. Met aardige en behulpzame collega’s, voelt hij dat hij in een hecht team terecht is gekomen. Tot nu toe is het vooral veel informatie in zich opnemen, maar langzaam is hij ook al aan het leren.

 

 

“Ik kijk er heel erg naar uit om straks de monumenten te gaan bezoeken.” 

Als historicus vind ik het heel mooi om bij te dragen aan het behoud van de monumenten in Nederland. Zo gaat het verleden niet verloren voor toekomstige generaties.

Contactpersoon Vdsf
Devin
Subsidie aanvragen?