Subsidiescan

Get to know Pim | Projectmanager Duurzaam Bouwen

Onlangs vierden we dat onze Pim 5 jaar in dienst is bij van Draeckeburgh. Dit deden we met een lekkere taart en een bubbeltje. Ter ere van dit jubileum leek het ons leuk om Pim aan je voor te stellen.

 

The Road to Van Draeckeburgh

In 2017 voltooide Pim met succes zijn HBO-studie Advanced Business Creation aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Zijn ambitie was om een masteropleiding te doen, maar hiervoor moest hij eerst een parttime premaster volgen. Daarom besloot hij een bijbaantje te zoeken die aansloot op zijn studie en dat zich richtte op innovatie. Hij reageerde op de vacature ‘projectmanager innovatie’ bij Van Draeckeburgh, en zo zette hij zijn eerste stappen in het bedrijf. Na het afronden van zijn pre-master begon hij aan zijn masteropleiding en verschoof langzaam van het innovatiedomein naar het Duurzaam Bouwen team. Inmiddels is hij al meer dan drie jaar werkzaam als Projectmanager Duurzaam Bouwen.

 

 

Work hard, Play hard

Pim woont zijn hele leven al in Tiel. Sinds februari 2022 woont hij daar samen met zijn vriendin. Hij is dan ook voornamelijk in Tiel te vinden. Onlangs heeft hij zijn liefde voor tennis nieuw leven ingeblazen. Daarnaast heeft hij wekelijks voetbaltrainingen en een wedstrijd op zondag. Lekker sportief dus! Naast sporten brengt hij tijd door met familie, volgt hij trouw de wedstrijden van Feyenoord, geniet hij van een biertje in de voetbalkantine, en spendeert hij de weekenden met zijn vriendin en zijn vrienden. Oja, en hij verzorgt zijn katten, Trix en Hertog.

 

A peek inside the work week

Zoals Pim zelf zegt, bestaat zijn werk uit 10% acquisitie, 25% consultancy, 35% projectmanagement, 15% overige project gerelateerde taken en 15% interne processen en overige taken.

 

Op maandagochtend is de weekstart. Hieruit wordt duidelijk welk traject die week aandacht nodig heeft. Op basis hiervan maakt Pim een planning. Als projectmanager duurzaam bouwen krijg je vanuit het salesteam een project binnen en ga je aan de slag met het subsidietraject. Pim heeft ook veel te maken met opdrachtgevers die terugkomen voor een nieuwe aanvraag. De eerste stap is het geven van advies en deadline management. Hij adviseert hoe klanten hun stukken moeten insteken om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidies. Daarna kan het dossier opgebouwd worden. Hierbij heeft hij ook te maken met experts en stakeholders. Als Projectmanager zorgt Pim ervoor dat alle belanghebbenden in het bouwproject hun documentatie correct kunnen aanleveren. Daarna wordt er een subsidieaanvraag ingediend. Hierbij laat je aan de subsidieverstrekker zien dat je overal aan voldoet.

 

Naast projectmanagement is Pim ook bezig met interne processen, nieuwe velden verkennen en het inwerken en coachen van collega’s.

 

Ik vind het interessant om betrokken te zijn bij innovaties. Niet vanuit de technische kant, maar met een bedrijfskundige blik die ertoe bijdraagt dat een innovatie daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Contactpersoon Vdsf
Pim
Subsidie aanvragen?