Subsidiescan

De hoge budgetten van BOSA en SUSS stimuleren bouw en onderhoud van sportaccommodaties

We zullen het er allemaal over eens zijn dat sporten een belangrijk deel uitmaakt van onze maatschappij. Bewegen draagt bij aan onze algehele gezondheid. Mede door te investeren in sportmateriaal en sportaccommodaties worden er mogelijkheden gecreëerd om te sporten. De regelingen Specifieke uitkering stimulering sport (SUSS) en Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) dragen hier aan bij.  Benieuwd of je in aanmerking komt voor een van deze subsidies? Lees dan verder.

 

Regeling specifieke uitkering stimulering sport (SUSS)

Het is voor gemeenten, sportverenigingen en sportstichtingen sinds januari 2019 niet meer mogelijk om de btw die hen in rekening wordt gebracht voor investeringen in de sport af te trekken. Als alternatief wordt er nu de SUSS aangeboden om de instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen te stimuleren.
 
Deze uitkering is bedoeld voor bijvoorbeeld de bouw en het onderhoud van accommodaties. Maar bijvoorbeeld ook de exploitatie van sportaccommodaties, zoals het beheer. Voor 2023 is er €185 miljoen beschikbaar. Let op! Deze uitkering kan tot 28 februari 2023 worden aangevraagd. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is speciaal voor amateursportorganisaties. Deze subsidie ondersteunt bij bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.
 
De kosten voor bouw en onderhoud komen in aanmerking voor 20% subsidie. Energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptie komen in aanmerking voor een 10% aanvullende subsidie, in totaal dus 30%. Maatregelen voor veiligheidsbeleving komen ook in aanmerking voor een 10% aanvullende subsidie, waarbij je uitkomt op 30% in totaal.
 
Het minimale subsidiebedrag per aanvrager bedraagt €2.500 en maximaal €2,5 miljoen. In 2023 is er een budget van €77 miljoen beschikbaar.
 
Maak gebruik van deze beschikbare budgetten! Wij helpen je graag. Je kunt ons bellen of het contactformulier invullen. Onze subsidiespecialisten staan voor je klaar.

Subsidie aanvragen?