Subsidiescan

Huurwoningen: STEP of RVV Verduurzaming?

Het budget voor STEP is op, maar met meer dan 50 huurwoningen kunt u wel in aanmerking komen voor fiscaal voordeel via de regeling RVV verduurzaming.

 

Huidige status STEP
STEP staat voor Stimuleringsregeling energieprestatie huursector. De regeling is bestemd voor woningcorporaties die energiebesparende maatregelen doorvoeren voor hun sociale huurwoningen. Deze maatregelen worden door STEP gesubsidieerd. De huidige aanvragen voor STEP overschrijden echter ruimschoots het beschikbare budget, een nieuwe aanvraag indienen heeft geen zin meer.

 

Meer over RVV Verduurzaming
Verhuurders met meer dan 50 sociale huurwoningen betalen een heffing over de WOZ-waarde van de huurwoningen. Via de RVV Verduurzaming (Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming) kan hiervoor fiscaal voordeel worden aangevraagd. Dit is van toepassing op investeringen die na 1 januari 2019 worden gedaan, met als belangrijkste voorwaarde een verbetering in de Energie-index met minimaal drie stappen.

 

Wees op tijd!
Vanaf 1 februari 2019 kan een aanvraag worden ingediend voor de RVV Verduurzaming. Met het oog op de lange wachtlijst voor de STEP is het verstandig om niet te lang te wachten met indienen. Naar verwachting zullen velen die op de wachtlijst staan de overstap maken naar de nieuwe fiscale regeling. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die deze regeling biedt? Neem contact op met onze subsidiespecialist op het gebied van duurzaam bouwen, Remko Berfelo.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht