Subsidiescan

ISDE-subsidie verhoogd met €210 miljoen

De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing is verhoogd voor 2023. In totaal is er nu €560 miljoen beschikbaar. De verhoging is het gevolg van het grote aantal aanvragen van dit jaar. Tot nu toe waren dat er al bijna 180.000 met een bedrag van meer dan €333 miljoen.

 

ISDE-regeling

De ISDE is er voor de transitie van bestaande utiliteitsgebouwen en woningen naar duurzame alternatieven voor gas en elektriciteit. De subsidie richt zich op vier categorieën; isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet. Bij iedere categorie moet er aan bepaalde eisen worden voldaan om in aanmerking te komen. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel en de energieprestatie daarvan.

 

De ISDE-subsidie is tot 2030 jaarlijks beschikbaar. Huiseigenaren, bedrijven en VvE’s kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Met de verhoging is er tot eind dit jaar nog €226 miljoen beschikbaar. Ook is er binnen de ISDE specifiek voor zakelijke gebruikers nog €30 miljoen beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Met Prinsjesdag is aangekondigd dat het budget van de ISDE voor de komende jaren waarschijnlijk verhoogd wordt naar een totaal van €1,38 miljard.

 

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de ISDE? Bekijk deze pagina voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Subsidie aanvragen?