Subsidiescan

Monument uitgelicht: Beurs van Berlage

In de afgelopen ronde van de SIM mochten wij een aanvraag verzorgen voor de Beurs van Berlage, een iconisch gebouw in het hartje van Amsterdam. We zijn er trots op dat we een steentje kunnen bijdragen aan het behoud van dit prachtige rijksmonument.

 

De Beurs van Berlage

In 1896 ontwierp Hendrik P. Berlage het nieuwe beursgebouw, geïnspireerd door het Italiaanse Palazzo Pubblico. Hij had een visie waarin dit gebouw, na de overwinning van het socialisme, zou dienen als een indrukwekkend gemeenschapshuis. Omdat hij geloofde dat de beurshandel geen lang leven beschoren was, bouwde hij een ‘volkspaleis’ dat tijdelijk als beursgebouw kon dienen. Destijds kon hij nooit voorspellen dat de laatste financiële activiteit pas in 1998 uit het Beursgebouw zou verdwijnen.

 

Vandaag de dag is de Beurs van Berlage zowel nationaal als internationaal bekend. Het monument is uitgegroeid tot een veelzijdige locatie voor evenementen, tentoonstellingen en culturele activiteiten. Tóch nog een beetje in de geest van Hendrik Berlage.

 

De Subsidie Instandhouding Monumenten

De SIM stelt de eigenaar van een rijksmonument in staat om steeds in periodes van 6 jaar het noodzakelijke onderhoud en restauraties uit te kunnen voeren. Bij de Beurs van Berlage is er in de afgelopen jaren veel onderhoud uitgevoerd aan onder andere beglazing, natuursteen en schilderwerk en er staat nog meer op de planning. Dankzij dit meerjarenplan zal de Beurs de komende jaren weer in zijn volle glorie worden hersteld.

 

Subsidiebegeleiding

Van Draeckeburgh hecht veel waarde aan het behoud van cultureel erfgoed. Onze monumentspecialisten helpen daarom graag bij het aanvraagtraject van verschillende subsidies. Wij kijken per project welke subsidies er allemaal beschikbaar zijn en begeleiden de aanvraag. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier of door te bellen naar +31 30 228 92 40.

Subsidie aanvragen?