Verduurzaming is een van de belangrijkste thema’s bij het beheren en ontwikkelen van vastgoed. Het plaatsen van zonnepanelen is daarbij nog steeds een van de meest effectieve instrumenten. Naast een duurzamer pand zorgt zonne-energie ook voor lagere energielasten. Het plaatsen van PV-panelen is voor veel vastgoedeigenaren een behoorlijke investering. Het Rijk verstrekt middels de SDE+ regeling een subsidie voor zonnepanelen. Aanvragen voor deze subsidie moeten tussen 13 en 20 maart worden gemeld.
De overheid stimuleert duurzame opwekking
Om de opwekking met zonnepanelen te stimuleren, verstrekt de overheid met de SDE+ regeling een exploitatiesubsidie. Deze SDE+ subsidie is bedoeld voor grootschalige installaties vanaf circa 55 zonnepanelen en die worden aangesloten op een grootverbruikers-aansluiting (groter dan 3*80A). Over een periode van 15 jaar ontvangt men een bijdrage van 2,7ct tot 5ct per kWh opgewekte zonnestroom. Dat lijkt misschien weinig, maar de subsidie kan gedurende de exploitatie oplopen tot meer dan de helft van de aanschafkosten.
Aanvragen per 13 maart
De SDE+ regeling wordt 2 keer per jaar opengesteld, in het voor- en najaar. Tijdens de najaarsronde is een budget van € 6 miljard beschikbaar. De regeling wordt opengesteld op 13 maart. Voor een goede slagingskans moeten de aanvragen 19 maart zijn gemeld. Naar verwachting volgt in juni de beschikking. Daarna heeft u 1,5 jaar de tijd om de panelen te realiseren.
Zijn er kansen en wensen om zonnepanelen te realiseren op uw gebouw? We helpen u graag om mogelijkheden vanuit de SDE+ subsidie te benutten. Dit doen wij op basis van ‘no cure, no pay’. Wij brengen alleen kosten in rekening wanneer u daadwerkelijk subsidie krijgt toegekend.
Neem voor meer informatie over deze of andere interessante subsidieregelingen contact op met een van onze experts voor zonnepanelen via 030 228 92 40.
Met zonnepanelen op uw gebouw draagt u bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen én verduurzaamt u op een rendabele manier uw eigen vastgoed.
> Lees meer over de SDE+ regeling
Terug naar overzicht