Subsidiescan

Openstelling DUMAVA 2024

Afgelopen september was de opening van DUMAVA 2023. Dit was wederom een groot succes. Inmiddels is er al wat meer bekend over de volgende openstelling in 2024. Er wordt verwacht dat deze op 22 april opengaat. Voor 2024 zijn er een aantal aanpassingen voorgesteld. Maar eerst, wat is de DUMAVA subsidie ook alweer precies?

 

DUMAVA

Het hoofddoel van de subsidieregeling is om eigenaren van non-profitorganisaties met maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen en rijksmonumenten, te stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen en op die manier het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. Dit kunnen individuele maatregelen zijn met een maximum van 3 of  integrale verduurzamingstrajecten ten behoeve van het verbeteren van de energieprestatie van het gebouw of door een BREEAM of GPR certificaat te verwerven.

 

Belangrijkste voorgestelde veranderingen t.o.v. 2023

Om de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te versnellen, worden de volgende aanpassingen voorgesteld.

 

1. Het budget wordt verhoogd naar € 237,5 miljoen.
2. Integrale verduurzaming wordt extra gestimuleerd door 70% van het budget (€ 166,25 miljoen) daarvoor te reserveren. En bovendien kan het subsidiepercentage voor integrale maatregelen oplopen tot 40%, terwijl het subsidiepercentage voor losse maatregelen verlaagd wordt van 30% naar 20%.
3. Het maximale subsidiebedrag per aanvrager gaat omlaag, van € 2,5 miljoen naar € 1,5 miljoen.
4. Maatregelen met een korte terugverdientijd, zoals led-verlichting, verdwijnen van de maatregelenlijst. Wel komen er meer mogelijkheden om met de subsidie te investeren in energieopslag.

 

Het betreft nog een internetconsultatie en er kan tot en met 28 december gereageerd worden op de wijzigingen.

 

Voor meer informatie over DUMAVA klik hier.

 

Jouw subsidiemogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Dit kan door ons te bellen op +31 30 228 92 40 of via onze contactpagina.

Subsidie aanvragen?