Subsidiescan

De SAH-regeling stimuleert loskoppeling van het gasnet

Om de klimaatdoelstellingen te bereiken, streeft de overheid naar aardgasvrije gebouwen. De Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen stimuleert verhuurders om hier hun steentje aan bij te dragen. Verhuurders die hun huurwoningen loskoppelen van het gasnet kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Aardgasvrije Huurwoningen.

 

 

Ruim budget beschikbaar

Van 1 mei 2020 tot en met 31 december 2023 kunnen er aanvragen worden ingediend voor de SAH-regeling. Het te verdelen budget voor deze openstelling bedraagt €195.300.000,-. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt nu dat er inmiddels voor €90.526.862,- aan subsidie is verleend. Met de aanvragen die momenteel in behandeling zijn wordt een bedrag van €3.620.053,- geclaimd. Het zeker nog beschikbare budget bedraagt daarmee €101.153.085,-. Genoeg kans dus om nog gebruik te maken van de SAH-regeling.

 

 

Waar krijg je subsidie voor?

Bestaande woningen die binnen 5 jaar volledig van het aardgas afgaan, kunnen in aanmerking komen voor de SAH-regeling. Dit betekent dat deze woningen op een warmtenet worden aangesloten of als ze al zijn aangesloten, over gaan op elektrisch koken. Je krijgt subsidie voor inpandige woningkosten en de aansluitkosten op een warmtenet. SAH kun je aanvragen als je een gemengde VvE of een verhuurder van één of meerdere huurwoningen bent. Met verhuurders wordt er bedoeld: woningcorporaties, institutionele beleggers, zakelijke verhuurders en particuliere verhuurders. De subsidie bedraagt maximaal €5.000,- per losgekoppelde huurwoning.

 

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de SAH-regeling? Neem dan zeker even contact op met onze subsidie adviseurs via de contactpagina. Je kunt hier alvast meer lezen over de SAH-regeling.

Subsidie aanvragen?