Subsidiescan

SEEH nu ook beschikbaar voor gemengde VvE’s!

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) bestaat al enkele jaren om woningeigenaren te stimuleren hun koopwoning te verduurzamen.

Per 1 september 2020 wordt de regeling uitgebreid, is het budget verhoogd en wordt het ook mogelijk om de subsidie aan te vragen voor de huurwoningen binnen een VvE.

 

Veel VvE’s bestaan uit een combinatie van koop- en huurwoningen. Het gezamenlijk verduurzamen was in deze constructie lastig, omdat de huurwoningen buiten de subsidieregeling vielen. Hier komt dus per 1 september een einde aan.

 

Welke maatregelen zijn subsidiabel

Er worden vijf isolatiemaatregelen onderscheiden voor de subsidieaanvraag:

 

  • Het dak
  • De spouw
  • De gevel
  • De vloer
  • Het glas

 

Een tweede subsidieaanvraag wordt mogelijk

Binnen de aangepaste SEEH regeling wordt het ook mogelijk om een tweede subsidieaanvraag te doen als er meer verduurzaamd wordt. Bij de tweede aanvraag is het belangrijk om in acht te nemen dat er minimaal twee andere isolatiemaatregelen zijn toegepast dan bij de eerste aanvraag. Het is niet mogelijk om voor dezelfde maatregel twee maal subsidie te ontvangen.

 

Budget

Het budget voor de SEEH is per 30 juni van dit jaar verhoogd. Het is dus een goed moment om nu de aanvraagprocedure te starten. Aanvragen is nog mogelijk tot en met 31 december 2020. Toekenning vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

 

Meer weten en advies

Lees hier meer over de voorwaarden van de SEEH.

 

We bespreken graag de mogelijkheden voor uw project. Neem gerust contact met ons op voor een gesprek met één van onze subsidiespecialisten.

 

 

Klanten moet ik in veilige handen kunnen achterlaten. En dat is zeker het geval bij onze specialisten. Ze zijn professioneel, goed in hun vak en makkelijk benaderbaar.

Contactpersoon Vdsf
Pien
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht