Subsidiescan

Start van renovatie Tivoli-pand aan de Oudegracht in Utrecht

Tivoli, een pand aan de Oudegracht met een historie van 750 jaar. Klooster, weeshuis, vakbondsgebouw, en toen zoals velen het zullen kennen: een poppodium. Deze kwam voort uit de kraakbewerking begin jaren 80. Tivoli Oudegracht mocht grote namen verwelkomen. Niemand minder dan Prince, Pearl Jam en Nirvana lieten hun muziek klinken in het gebouw. In 2014 sloot poppodium Tivoli Oudegracht haar deuren. Al sinds die tijd wordt er gewerkt aan de herontwikkeling van het historische gebouw.

 

Nu krijgt Tivoli toch echt een nieuw leven. Het pand gaat dienen als podium voor cultuur en het beloofd een culinaire hotspot te worden. Het historische karakter van het gebouw wordt weer herkenbaar teruggebracht. Bezoekers kunnen gaan genieten van horecavoorzieningen met een focus op lokale producten, én kunnen er straks ook overnachten in het boetiekhotel. Het verhaal en de geschiedenis van het pand zullen een grote rol spelen bij de inrichting.

 

Erfgoedparels Gemeente Utrecht

Om het cultureel erfgoed van de gemeente te waarborgen, is de regeling Erfgoedparels in het leven geroepen. Hiermee draagt de provincie Utrecht bij aan het restaureren van Rijksmonumenten. Zo ook bij Tivoli aan de Oudegracht. Mede dankzij de steun van de provincie Utrecht kunnen oude structuren zoals de kloostergang en kloostertuin weer zichtbaar gemaakt worden. Wij zijn blij dat wij voor onze opdrachtgever de Erfgoedparel subsidie mochten aanvragen en dat deze beschikt is.

 

   

 

Verduurzamen

Niet alleen wordt het pand gerestaureerd, er is ook veel aandacht voor verduurzamen. Voor de verduurzaming van het pand mochten wij de MIA-subsidie aanvragen. Wij zijn trots dat deze is toegekend en dat deze kan bijdragen aan het verduurzamingsproces.

 

Start bouw

Op dinsdag 10 oktober vond de officiële start van de renovatie plaats. In aanwezigheid van wethouder Dennis de Vries werden de eerste luiken van het pand gehaald. Vervolgens werd er een toost uitgebracht op een voorspoedige samenwerking bij het realiseren van deze bijzondere transformatie.

 

Subsidie aanvragen?

Ben jij benieuwd wat er mogelijk is voor een renovatie of verduurzamingstraject voor jouw project? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Subsidie aanvragen?