Subsidiescan

Subsidie voor hergebruik afval en biobased grondstoffen

Nieuwe openstelling binnen de regeling DEI+ voor demonstratie- en pilotprojecten op het gebied van circulaire economie.

 

Circulaire economie
Binnen de circulaire economie gaan we duurzamer om met grondstoffen. De overheid stimuleert recycling/hergebruik van afval en het gebruik van biobased grondstoffen waarbij sprake is van CO2-reductie.

 

Waar krijg je subsidie voor?

 

  • Recycling van afval: producten, materialen of stoffen waarbij afvalstoffen zijn gebruikt. De nieuwe producten mogen zowel het oorspronkelijke als een ander doel hebben. De regeling sluit energieterugwinning en het opwerken van materialen tot brandstof of opvulmateriaal uit. De bewerking van organisch afval komt wel in aanmerking.
  • Hergebruik van afval:producten of componenten afkomstig van andere ondernemingen die geen afvalstoffen zijn en opnieuw worden gebruikt voor hetzelfde doel.
  • Biobased grondstoffen: het vervangen van grondstoffen van fossiele en/of minerale oorsprong door grondstoffen van biotische oorsprong (biobased). Daarnaast moet het product moet voldoen aan de voorschriften van de ‘Single Use Plastics’-richtlijn.

De overheid moedigt ook voorstellen op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen aan. Ook voorstellen van het MKB zijn meer dan welkom.

 

Openstelling aanvraag
Het aanvragen van deze subsidie kan tot 22 september 2020 en er is een budget van € 44.000.000 beschikbaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het type project en loopt op van 25% tot 40% van de projectkosten. Dit hangt af van de type ontwikkeling en de betrokken partijen.

Meer weten over welk type en welke samenwerking subsidie genereert? We pakken graag projecten op voor innovatieve ondernemers dus neem bij vragen zeker contact met ons op.

 

* afbeelding: Ontwikkeling duurzaam kantoorgebouw Triodos Bank

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht