Subsidiescan

Van Draeckeburgh is gespecialiseerd in het inzichtelijk maken en benutten van subsidies en financieringsregelingen.

Per 1 april 2023 wijzigt deze subsidieregeling waardoor alle eigenaren (behalve woningcorporaties) van bestaande huurwoningen en monumentale huurwoningen in aanmerking komen voor de SVOH. Er wordt niet meer gekeken naar de huurprijs en het aantal huurwoningen die een eigenaar bezit. De SVOH subsidie maakt het mogelijk om steun te krijgen voor isolatiemaatregelen, onderhoud wat bijdraagt aan energiebesparing en energieadvies voor huurwoningen.

 

Subsidiabele activiteiten

Om aanspraak te kunnen maken dien je per woning tenminste één energiebesparende maatregel te nemen. Let op: bij één maatregel halveert ook het subsidiebedrag. Voor het krijgen van subsidie voor een onderhoudsmaatregel, moet er ook minimaal één energiebesparende maatregel uitgevoerd worden. Daarnaast kun je subsidie aanvragen tot een maximum van € 6.000 per huurwoning en maximum € 400.000 per verhuurder. Hieronder staan een aantal belangrijke energiebesparende en isolatiemaatregelen:

Spouwmuurisolatie;
Gevelisolatie;
Dakisolatie, zolder- of vlieringvloerisolatie;
Bodem- of vloerisolatie;
HR++ glas;
Kozijnpanelen (i.c.m. HR++ glas);
Isolerende deuren;
Energiezuinig ventilatiesysteem;

 

Energieadvies

Ook energieadvies is subsidiabel. Dit moet worden gegeven door een persoon die voldoet aan de eisen van de vakbekwaamheid ‘EPA-adviseur’. Het subsidiebedrag voor energieadvies is 75% van de factuur en niet meer dan een maximumbedrag voor de respectievelijke categorieën.

Een energieadvies over 1 tot 4 woningen –> maximaal € 400.
Een energieadvies over 5 tot 8 woningen –> maximaal € 800.
Een energieadvies over meer dan 8 woningen –> maximaal € 800 plus € 80 per woning vanaf de negende woning, tot een maximum totaalbedrag van € 2.560.

 

Voorwaarden

  • Aanvragen van € 125.000 of meer moet u vóór de uitvoering indienen, aanvragen van minder € 125.000 mag u pas ná de uitvoering indienen.
  • De werkzaamheden bij aanvragen boven de € 125.000 worden binnen 24 maanden na subsidiebeschikking afgerond.
  • Er moet 1 of meer energiebesparende maatregel óf 1 energiebesparende en 1 onderhoudsmaatregel die zijn uitgevoerd na 1 april 2023
  • De woningen dienen verhuurd te zijn voor subsidieaanvraag
  • Voor de maatregelen is geen andere subsidie van toepassing óf korting op verhuurderheffing ontvangen

 

Indientermijn

De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus het is verstandig om niet te lang te wachten. Een aanvraag indienen voor de gewijzigde SVOH is mogelijk vanaf 1 april 2023 tot en met 31 december 2025. Het subsidieplafond is voorlopig vastgesteld op € 152 miljoen.

Opdrachtgevers helpen om de optimale oplossing voor hun vastgoed te vinden, zowel technisch als financieel. Dit vraagt om kennis, ervaring, een praktische instelling en overtuigingskracht. Een prachtige uitdaging.

Contactpersoon Vdsf
Mitchell
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht