Subsidiescan

Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise

De komende periode zullen we aan de hand van korte interviews meer vertellen over het team van Van Draeckeburgh. Dit keer een leuk interview met teammanager Denise.

 

Tijdens haar studie Bouwkunde op het HBO in Tilburg kwam Denise er tijdens haar colleges al snel achter dat moderne architectuur haar toch minder trok. Voor het vak ‘Herbestemming’ liep ze wel warm. Dit bewoog Denise om haar studie voort te zetten in Antwerpen, waar ze haar vervolgopleiding ‘Monumenten en Landschapszorg’ succesvol heeft afgerond.

 

“MODERNE GEBOUWEN ZEGGEN ME NIET ZO VEEL, MAAR MONUMENTEN DES TE MEER. HET VERHAAL ERACHTER, DE GESCHIEDENIS IN COMBINATIE MET BOUWKUNDE, DAT TREKT MIJ AAN IN DEZE FUNCTIE.”

 

Na het afronden van haar studies is Denise vier jaar geleden begonnen als Junior subsidieconsultant monumentenzorg. Inmiddels is ze doorgegroeid naar de functie van Teammanager van het monumententeam.

 

Als Brabantse in Bilthoven brengt Denise een hoop gezelligheid met zich mee. “Ik hou wel van een feestje!” In haar vrije tijd is Denise veel buiten te vinden, drie keer per week voetballen in het lokale vriendenteam, wandelen en fietsen. Tijdens koudere dagen leest ze graag over Mindfullness en zelfontwikkeling maar kan ze zich ook perfect vermaken met een avondje ‘Bingewatchen’.

 

Denise zet zich graag in voor het goede doel. Met een groep vrijwilligers gaat ze voor Habitat Nederland een bouwreis maken. In september of oktober reist ze af naar Roemenië om aan de zwarte zee woningen te bouwen voor vluchtelingen of de allerarmsten uit die regio.

 

Op dagelijkse basis zetten Denise en haar team zich vol passie in voor de instandhouding en restauratie van Rijksmonumenten. “De drukke periode van het indienen van de SIM subsidie ten behoeve van de instandhouding van Rijksmonumenten ligt net achter ons. Dit jaar hebben we voor 75 monumenteigenaren de SIM subsidie mogen aanvragen. Nu is het team bezig met de regelingen voor restauratieprojecten en vergroten we onze kennis door de vele trainingen op het gebied van restauratie, herbestemmingen, materiaalkennis en fiscaliteit. Binnenkort gaan we als team ook nog naar de Monumentenbeurs in Den Bosch.”

 

Foto: Sequioa National Park – 2021

Mijn meest favoriete bouwwerk is de Cattedrale di Santa Maria del Fiore - kortweg "Il Duomo." Ik ben enorm geïnteresseerd in de Renaissance periode, de tijd van kunstenaars en geniën als Leonardo Da Vinci, Rafaello Sanzio en Michelangelo Buonarroti. Florence is natuurlijk dé stad waar kunst en wetenschap bij elkaar kwamen. Il Duomo met de Koepel van Brunelleschi is één van de meest prachtige en wetenschappelijk vooruitstrevende bouwwerken die Florence representeert.

Contactpersoon Vdsf
Denise
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
28 maart 2022
Monument van de week: Kasteel Doenrade