Subsidiescan

Uitstel SDE++ 2023 – Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie

De SDE++ regeling zou dit jaar op 6 juni opengaan. Wegens gebrek aan goedkeuring van de Europese Commissie is deze uitgesteld tot september dit jaar. De reden dat groen licht nog even uitblijft is dat in de nieuwe aanvraagronde van de SDE++ een belangrijk onderdeel is veranderd. Zogenaamde ‘hekjes’ in het budget zorgen ervoor dat aanvragen met inzet van minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie. Deze technieken hebben vooral impact op de energietransitie op langere termijn. De ‘hekjes’ betekenen dat er voor deze technieken een gedeelte van het budget wordt gereserveerd.

 

Voorheen werd het budget van laag naar hoog verdeeld, op basis van de gerealiseerde CO2 besparing per geïnvesteerde euro. Hierdoor vielen technieken die nog onvoldoende ‘volwassen’ waren vaak buiten de boot. Om de verdere ontwikkeling van deze technieken te bevorderen, kunnen deze ‘hekjes’ in de regeling helpen om de groei van deze technieken aan te jagen. Dit is bevorderlijk voor de energietransitie op langere termijn.

 

De SDE++ regeling

De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en non-profit instellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving. Met deze regeling stimuleert de Rijksoverheid zowel de productie van duurzame energie als CO2-verlaging. Zo zorgt de overheid ervoor dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. De subsidie is een vergoeding voor het onrendabele deel van groene stroom.

 

Subsidieaanvraag voorbereiden

In plaats van juni, staat de openstelling nu dus voor september op de planning. Wel zal snel meer duidelijk worden hoe de regeling er dit jaar uit gaat zien. Dit betekent dat de aanvraag al wel kan worden voorbereid. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van de SDE++? Neem dat zeker contact met ons op. Wij blijven up to date over de voortgang van de openstelling en helpen je graag met een soepele aanvraag.

 

Contactformulier
Telefoonnummer: +31 30 228 92 40

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

23 november 2023
Duurzaam distributiecentrum voor DKL Equipment in Zwolle
20 november 2023
Transformatieproject: The Usual Hotel in Rotterdam
13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht