Subsidiescan

Verduurzamingskans voor de industrie – Nog 131,2 miljoen voor VEKI beschikbaar

Eerder dit jaar vertelde we je al over de VEKI, oftewel Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie. De VEKI-regeling is voor investeringen in materiële en immateriële activa die bijdragen aan het kosteneffectief reduceren van de CO2-emissies in Nederland. De subsidie kan 30% tot 70% van de investering bedragen. Een ontzettend mooie kans om te verduurzamen én om flink te besparen met oog op de toekomst.

 

Budget

We begrijpen dat het aanvragen van deze subsidie ingewikkeld kan zijn. Dat zien we ook aan het budget dat er nog beschikbaar is. Er is namelijk nog €131,2 miljoen te verdelen. Zonde om geen gebruik van te maken! Wij helpen je graag navigeren door dit subsidielandschap.

 

Begeleiding bij het aanvragen

De aanvraag voor VEKI-subsidie kan nog tot dinsdag 9 januari 2024 worden ingediend. Neem het liefst zo snel mogelijk contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden. Zo zijn we samen goed voorbereid en is de kans op slagen het hoogst.

 

Thema’s

VEKI is beschikbaar voor verschillende thema’s:
 
1. Energie-efficiëntie
Investeringen waardoor (het productieproces van) jouw bedrijf minder energie gaat verbruiken.
 
2. Recycling en hergebruik van afval
Jouw bedrijf verwerkt afvalstoffen opnieuw tot materialen, producten of stoffen voor het oorspronkelijke doel of een ander doel. Alle producten of componenten die geen afvalstoffen zijn, worden hergebruikt voor hetzelfde doel als waarvoor ze bedoeld waren.
 
3. Lokale infrastructuur
Investeringen in lokale infrastructuurvoorzieningen komen ook in aanmerking. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan.
 
4. Overige CO2 maatregelen
De investering die je doet, moet leiden tot minder uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen binnen het productieproces van je bedrijf.
 
Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op +31 30 228 92 40, we staan voor je klaar!

Subsidie aanvragen?