Subsidiescan

Voormalig ABN AMRO-hoofdkantoor getransformeerd tot duurzaam hotel: voco The Hague

Het is weer tijd om een prachtig project in de spotlight te zetten. Het voormalige hoofdkantoor van ABN AMRO is getransformeerd tot eigentijds en duurzaam hotel: voco The Hague. De bouwwerkzaamheden begonnen in 2019 en het gebouw werd in het tweede kwartaal van 2021 gebruiksgereed opgeleverd en geopend. Met in totaal 9 verdiepingen, inclusief een ondergrondse parkeergarage, biedt het hotel plaats aan gasten verspreid over 204 kamers. Naast de kamers vind je er ook een bar, een restaurant, kantoren en een fitnessruimte. Een opvallend detail is dat de oude kluisdeur in het ontwerp van de bar is geïntegreerd.

 

Geschiedenis

Het gebouw is oorspronkelijk gerealiseerd in 1923 en werd gesloopt in 1998 om deze weer op te bouwen in een nieuwe vorm. De karakteristieke voorgevel, vervaardigd uit natuursteen, is daarbij wel intact gebleven.

 

Toegekende subsidies

Voor deze transformatie heeft Van Draeckeburgh namens UBM Kneuterdijk B.V. zowel de Energie-investeringsaftrek (EIA) als de Milieu-investeringsaftrek (MIA) subsidie aangevraagd en beide zijn toegekend voor dit project. Het gebouw heeft een BREEAM in-use-Excellent certificaat ontvangen. Het doel tijdens de transformatie was om de energiehuishouding te verbeteren. Zo is het energielabel van F naar A++ gegaan en de energielevering wordt verzorgd door middel van warmtepompen. Daarnaast vind je op en rondom het gebouw groenvoorzieningen en voorzieningen om lokale diersoorten te ondersteunen.

 

Mitchell, projectmanager, zegt:

Het is een prachtig hotel geworden waar onze opdrachtgever ook erg haar best heeft gedaan om het gebouw zo duurzaam mogelijk op te leveren.

 

 

De opdrachtgever vertelde:

Ondanks de moeilijke tijden is het gelukt om dit mooie project te realiseren. Daar zijn we trots op!

 

voco Hotel The Hague

Het hotel is erg in trek bij gasten en zij zijn in recensies lovend over de aandacht voor duurzaamheid, ruimte en groen. Je vindt dit bijvoorbeeld ook terug in de horecavoorzieningen die recyclen, upcyclen en gebruik maken van ambachtelijke ingrediënten. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers en elk ingrediënt wordt optimaal benut.

 

Met deze transformatie heeft dit iconische gebouw een nieuw leven gekregen als een modern en duurzaam hotel, waarbij zowel het behoud van de historische waarde als de focus op energie-efficiëntie centraal stonden. Gerealiseerd in een lastige tijd, maar met een enorm succesvolle uitkomst.

 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Neem contact met ons op of doe alvast onze subsidiescan.

Subsidie aanvragen?