Subsidiescan

Uitvaartonderneming Monuta kocht een voormalig landhuis in Limburg en bouwt dit om tot een crematorium. Hightech, duurzaam en voorzienend in een maatschappelijke behoefte.

La Grande Suisse, landhuis wordt crematorium

Van vergane naar volle glorie
Het landhuis La Grande Suisse dateert uit de eerste helft van de 18e eeuw en heeft de status van Rijksmonument. Het landgoed is o.a. in het bezit geweest van Petrus Regout, grondlegger van aardewerkfabriek De Sphinx in Maastricht. In de 20e eeuw werd het gebouw in gebruik genomen als klooster en later diende het als school en internaat. Met de komst van een crematorium krijgt het pand opnieuw een maatschappelijke functie.

Dubbel voordeel: subsidie voor monumentenzorg en duurzaam bouwen
Van Draeckeburgh begeleidt Monuta om optimaal gebruik te maken de beschikbare subsidieregelingen. Bij de herbestemming en restauratie van het vervallen pand speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en duurzame energie. Hier zijn dus twee van onze specialisaties van toepassing: dit project komt zowel in aanmerking voor monumentensubsidie als voor financiële ondersteuning in verband met duurzaam bouwen.

Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

27 mei 2024
Een XXL Distributiecentrum in Herkenbosch gericht op duurzaamheid
16 mei 2024
Subsidienieuws uit Hoofdlijnenakkoord Nieuw Kabinet
13 mei 2024
Restauratiesubsidie voor Rijksmonumenten in Noord-Holland