Subsidiescan

Van Nellefabriek Rotterdam - Een iconisch rijksmonument waarvoor een onderhoudssubsidie voor de werkzaamheden door ons is aangevraagd en toegekend.

Subsidietoekenning Van Nellefabriek Rotterdam

Het is goed om te zien dat steeds meer opdrachtgevers ons weten te vinden voor het aanvragen van subsidie voor de instandhouding van hun rijksmonument. Ook dit jaar hebben we dan ook voor de meest uiteenlopende monumenten subsidie aangevraagd én verkregen. 

Eén monument sprong er toch wel een beetje uit, namelijk de Van Nellefabriek in Rotterdam,
een iconisch rijksmonument waarvoor een onderhoudssubsidie voor de werkzaamheden door ons is aangevraagd en toegekend.

"De voormalige Van Nellefabriek in Rotterdam (bouw 1925-1931) is één van de bekendste voorbeelden van 'het nieuwe bouwen.' Het complex omvat drie transparante productieruimten in beton, staal en glas: De voormalige tabaks-, koffie- en theefabriek. In de jaren '90 is het concept 'De Van Nelle Ontwerpfabriek' ontwikkeld voor bedrijven op het gebied van design en communicatie.
Op 21 juni 2014 kreeg het fabriekscomplex de UNESCO status van werelderfgoed."

De subsidie is toegekend voor het fabriekscomplex en de Schiehallen. De subsidiabele werkzaamheden omvatten onder meer het herstel aan de stalen kozijnen en diverse daken.

De prettige samenwerking met de eigenaar van dit prachtige complex heeft tot een mooi resultaat geleid dus wanneer u de mogelijkheden voor het onderhoud van uw rijksmonument wilt bespreken, neem dan contact met ons op.

Moderne gebouwen zeggen me niet zo veel, maar monumenten des te meer. Het verhaal erachter, de geschiedenis in combinatie met bouwkunde, dat trekt mij aan in deze functie.

Contactpersoon Vdsf
Denise
Subsidie aanvragen?

laatste nieuws

06 juni 2024
Het Stadhuis van Delft: Een historisch monument
27 mei 2024
Een XXL Distributiecentrum in Herkenbosch gericht op duurzaamheid
16 mei 2024
Subsidienieuws uit Hoofdlijnenakkoord Nieuw Kabinet