Subsidiescan

Nieuwe subsidie voor aardgasvrije bebouwde omgeving

Het Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma (MMIP) richt zich op versnelling van energierenovaties en op snelle beschikbaarheid van duurzame warmte en koude in de gebouwde omgeving. De subsidie is bestemd voor consortia van kennisinstellingen en bedrijven.

 

Doelstelling
In 2025 moeten goed werkende klimaatneutrale energiesystemen beschikbaar zijn, die op grote schaal geproduceerd kunnen worden en toepasbaar zijn voor vrijwel alle gebouwtypen. Om deze ontwikkelingen te stimuleren komt er een nieuwe subsidieregeling: de MMIP.

 

Twee programma’s
Het MMIP kent twee programma’s:
1. Versnelling energierenovaties in de gebouwde omgeving
Hierbij gaat het om innovaties in producten, in diensten én in productie die kwalitatief goede, gebruikersvriendelijke, goedkope en opschaalbare renovaties voor alle belangrijke gebouwtypen kunnen realiseren.

 

2. Duurzame warmte en koude in de gebouwde omgeving
Dit programma betreft het verbeteren van bestaande typen duurzame warmtesystemen en het ontwikkelen van nieuwe concepten die zorgen voor de snelle beschikbaarheid van stille, compacte, efficiënte en vooral goedkope warmtesystemen in combinatie met compacte warmte-opslag voor individuele huishoudens.

 

Voor wie, wat, wanneer?
Een aanvraag voor het MMIP kan alleen worden gedaan door consortia van ten minste 5 partners, waaronder bedrijven, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. Het project moet binnen 5 jaar worden uitgevoerd en de minimaal aan te vragen subsidie bedraagt € 2.000.000. Om aan de tender te kunnen meedoen moet uiterlijk 15 april 2019 een vooraanmelding worden gedaan. De regeling is geopend van 15 april t/m 10 september 2019.

 

Meer info
Het MMIP is nog niet officieel gepubliceerd in de Staatscourant. Wilt u weten of uw project mogelijk in aanmerking komt? Neem dan gerust contact op met een van onze subsidiespecialisten.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
26 oktober 2021
Van Draeckeburgh op de PROVADA 2021
22 april 2020
Van Draeckeburghs Webinarserie