Subsidiescan

SIM beschikkingen 2020

 

Behoud door onderhoud

De Subsidieregeling Instandhouding Monumenten is jaarlijks beschikbaar voor rijksmonumenten die geen woonfunctie hebben. De subsidie is bestemd voor reguliere onderhoudskosten zoals schilderwerk en onderhoud van daken van monumentale kerken, kantoren of fabriekspanden. De eigenaren van deze monumenten moeten daarvoor een gefundeerd onderhoudsplan voor zes jaar aanleveren. Op basis daarvan verstrekt de overheid 60% subsidie over de onderhoudskosten.

 

SIM 2020

Dit jaar is voor 58 projecten de SIM beschikking bij ons binnengekomen. Het aantal landelijke aanvragen was dit jaar zo groot, dat het budget plafond bereikt is en dus helaas niet alle aanvragen gehonoreerd zijn.

Toch zijn we erg blij dat deze 58 projecten zijn beschikt, hiermee is namelijk 4,6 miljoen euro aan onderhoudskosten gesubsidieerd. Zo kan een deel van ons cultureel erfgoed de komende jaren het onderhoud krijgen dat het verdient.

 

SIM 2021

We zijn alweer begonnen om projecten te verzamelen voor de SIM ronde van volgend jaar. Bent u beheerder of eigenaar van een rijksmonumentaal pand dat geen woonfunctie heeft? Neem dan contact met ons op om uw project te bespreken.

 

Lees hier meer over de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten.

Moderne gebouwen zeggen me niet zo veel, maar monumenten des te meer. Het verhaal erachter, de geschiedenis in combinatie met bouwkunde, dat trekt mij aan in deze functie.

Contactpersoon Vdsf
Denise
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise