Subsidiescan

Subsidietoekenningen Provincie Noord-Holland

Al sinds vele jaren draagt de provincie Noord-Holland bij aan het voortbestaan van haar (rijks)monumentale erfgoed. Door subsidie te verlenen helpt de provincie met het realiseren van restauratie en daarmee het behoud van de meest karaktervolle panden. Hierbij delen we graag de subsidietoekenningen van de provincie aan twee bijzondere rijksmonumenten in Amsterdam.

 

 

Vm. Paleis van Justitie

Het voormalig Paleis van Justitie aan de Prinsengracht is van oorsprong in de 17de eeuw gebouwd als weeshuis voor de allerarmste kinderen van de stad. Vanaf 1825 werd het weeshuis omgebouwd tot gerechtshof, welke functie het van 1836 tot 2013 heeft gehad. Momenteel is er een grootschalige herbestemming gaande: Slokker Bouwgroep B.V. realiseert, in opdracht van CTF Amsterdam B.V., het 5-sterren Rosewood Hotel welke in 2023 haar deuren zal openen. Dankzij de subsidietoekenning van de provincie Noord-Holland blijft dit rijksmonument bewaard voor toekomstige generaties.

 

 

 

Vm. Smederij NDSM

Een compleet ander rijksmonument dat wordt gesteund door de provincie Noord-Holland is de voormalige smederij op de NDSM werf. Gelegen in het hart van de werf is het in 1909 gebouwd als ruimte voor de smederij van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Het bouwwerk is inmiddels omgebouwd naar hotel en bedrijfsruimte en is hiermee een toonbeeld van herbestemd industrieel erfgoed.

 

Meer weten?

Al jaren staan onze subsidieadviseurs klaar om samen met onze opdrachtgevers er voor te zorgen dat de Rijksmonumenten in Nederland behouden blijven. Wilt u meer weten over provinciale restauratieregelingen? Neem dan gerust een kijkje op deze pagina.

 

De waarde van een monumentaal pand reikt veel verder dan alleen de marktwaarde, monumentale gebouwen bevatten een socio-culturele betekenis die niet één-op-één om te rekenen is naar valuta. Daarom zijn o.a. subsidies voor culturele erfgoed zo belangrijk. Hier zet ik mij op dagelijkse basis vol passie voor in.

Contactpersoon Vdsf
Privé: Marloes
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise