Subsidiescan

Succesvolle subsidieronde voor rijksmonumenten

Ook dit jaar heeft Van Draeckeburgh veel aanvragen mogen indienen voor de Subsidie Instandhouding Monumenten – SIM. Met deze subsidieregeling kunnen we veel monumenteigenaren helpen bij het onderhoud van hun rijksmonument. Door het verkrijgen van deze subsidie zorgen we er voor dat de parels die Nederland rijk is nog jaren kunnen blijven bestaan.

Al jaren staan onze subsidieadviseurs klaar om met een groot aantal eigenaren dit traject succesvol te doorlopen.

 

Dit jaar hebben we voor maar liefst 68 rijksmonumenten een subsidietoekenning ontvangen met een totaal subsidiebedrag van 5,2 miljoen euro. Een fantastisch resultaat waar het monumententeam hard aan heeft gewerkt. We hebben onder andere subsidie verkregen voor de Van Nellefabriek in Rotterdam, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, het Cygnus Gymnasium en Koninklijk Theater Carré, beide gevestigd in Amsterdam.

 

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed – RCE, zorgt er met deze regeling voor dat 60% van de onderhoudskosten voor een periode van zes jaar gesubsidieerd worden.

 

Het monumententeam van Van Draeckeburgh is nu alweer begonnen met de voorbereidingen voor de tender van het komende jaar. Zo helpen wij met opbouwen van dossiers en de uitwerking daarvan.

Ook wanneer u op korte termijn nog geen onderhoud gaat plegen aan uw rijksmonument is het zinvol om subsidie aan te vragen. De subsidie moet namelijk één jaar vóórdat de werkzaamheden starten worden aangevraagd. Wat de exacte voorwaarden voor de nieuwe tender zullen zijn is nog niet bekend gemaakt. Wij hopen u daar spoedig over te kunnen informeren.

 

Wilt u de mogelijkheden voor uw rijksmonument inventariseren? Neem dan snel contact met ons op.

Moderne gebouwen zeggen me niet zo veel, maar monumenten des te meer. Het verhaal erachter, de geschiedenis in combinatie met bouwkunde, dat trekt mij aan in deze functie.

Contactpersoon Vdsf
Denise
Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

13 november 2023
Herontwikkeling van het Muntgebouw in Utrecht
06 juli 2022
Van Draeckeburgh zet zich in voor Stichting Jarige Job
10 mei 2022
Team Van Draeckeburgh: Een interview met Denise